torsdag 30 september 2010

En glad elefant är allt


Förra helgen var vi en tur till Stockholm med alla barnen, kul och en massa inspiration. Men nu har lilla H haft feber så inget blir gjort förutom att bära på henne. Och det är ju inte så tokigt det heller... Kan man bära på dessa godbitar för mycket?!

Jag har iaf införskaffat denna fina elefant som gör mig så glad. Egentligen borde jag ju sytt en själv, men ibland är det skönt med färdigt. Jag blundar för eventuellt barnarbete och syr nästa elefant istället, haha!


Och igår köpte jag en helt fantastisk bok. Galen i garn. Inte behöver jag virka eller sticka, jag kan bara läsa denna bok som godis för ögat! Jag ska nu bättra mig och pyssla ihop ngt fint att visa er. Inte fuska så här och visa köpe-saker ;-)

onsdag 22 september 2010

Eko-svamp goes raglan


Nu har jag sytt mitt första Ottobre-mönster. Det blev raglan-tröjan från senaste numret. Jag hade inte så mycket tyg att välja mellan så jag tog lite svamp (från Stoff & Stil, det ska vara eko) och gjorde en kombo med svart o gröna muddar. Även nertill hamnade det grön muddväv. Det var halsmudden som jag klippte till på fel håll (stretchen hamnade på tvären liksom) så den muddbiten satte jag alltså nertill, det blev fint.
Efter att jag klippt till bitarna så slutade jag läsa mönsterbeskrivningen, verkade ju krångligare än var det var. Sydde på känn, fungerade ju som mina muddskjortor som jag sytt innan.
Jag har bara live-bilder på tröjan, jag kunde inte hålla mig imorse utan klädde på Store H direkt. Och efter en dag på dagis så ligger tröjan i tvätten...



måndag 20 september 2010

Mobil, äntligen!


Denna mobil skulle jag ha gjort för två år sen... Men det kom annat emellan;-). Jag har sparat rundstav som jag skulle måla, jag hade tänkt klä upphänget med tyg, som en strumpa etc. Men jag insåg att jag aldrig kommer att göra det. Så igår köpte jag en mobilhängare på Stoff & Stil där man bara kan clipsa fast vad man vill. Genialt! När jag är trött på detta så kan det hängas teckningar, foton etc. Ok, den är inte så fin som den jag har i mina tankar men man kan inte göra allt. Sakerna jag har hängt fast är heller inte de mest fantastiska i syväg men lite färgglada iaf. Nu kan jag ju bara färbättra, bara att clipsa dit en ny när jag har. Och precis när jag sytt ihop alla så ser jag påsen med bjällror bakom symaskinen, haha!



Och ett litet tips. Jag såg i den dyra leksaksaffären i den fina affärsgallerian på stan en 'nästan-kopia' på pallen Tolix (den fina). Och visst var den dyyyr! Men så åkte vi till Plantagen och där står en likadan (?) pall till en bråkdel av priset. Jag köpte en mellanstorlek, det fanns mindre men till Stora H passar den här perfekt. Nu står den fint i köket så han kan klättra ännu mer...

fredag 17 september 2010

Sköna Gröna & Vackra Vita


Denna finafina, sköna gröna mössa kommer från Tant Grön! Det var omedelbar förälskelse när jag såg den, liggande i hennes affär. Tyvärr var den inte färdig så jag fick vänta ett helt dygn innan jag fick den i min ägo. Men nu är den min... eller egentligen är den ju Lilla H:s, hehe!


Och som kontrast till allt färgglatt i mitt liv så jobbar jag på att få vårt sovrum vitt. Nu är mina loppispallar målade och på plats, även dessa ger mig en så bra magkänsla. Under pallarna kunde jag se att dem kommer från IKEA (?!), antagligen på 70-talet. Någon som vet? Från början var dem grönlaserade, men diverse slitage o färgfläckar på dem krävde en ommålning.
Jag tycker om att blanda nytt o gammalt, lite mer känsla i inredningen då. Men det är jag ju inte ensam om...


Och här är bild på lite tyg som jag köpte i helgen, vad ska det bli av detta? Anar att jag vill blanda upp det gula med något grönt... Och det rosa ser jag som en sommartunika till Lilla H nästa sommar, kanske med gult kantband, Och gula tights matchar fint. Nu har jag hela vintern på mig att hinna det.

Nu är det helg igen, inga loppisar inplanerade, inte ska vi till landet heller utan kanske kan vi komma lite iordningen här i stan. Jag kommer aldrig ifatt, så mycket man vill göra... Härligt! Trevlig helg på er!

måndag 13 september 2010

Nyskördat, nyslipat, nyloppat & nyköpt


Jaha, inte hann jag allt jag ville i helgen, känner ni igen er? Men jag gjorde ju mycket som jag inte trodde att jag skulle göra så kanske jämnar det ut sig?! Min 'skäms-hörna' är inte fixad alls så nu lär det dröja, ska inte vara på landet på ett tag. Men jag hann iaf slipa mina pallar, dessa kan ni se i bakgrunden på bilden av Lilla H.

Och jag var på två loppisar och handlade så det sprutade :-) Bla 10 ljusstakar, 1 pinnastol, ett pelarbord, en tallrikshylla, en pall, lite tyg (som nu hänger på tork efter tvätt), två trädgårdsstolar... Min stackars fina sambo fick bära och bära till bilen, hihi! Och ändå är där saker som jag ångrar att jag inte köpte, suck... Men jag är ju glad ändå :-)


Men jag skördade lite tomater och tog med mig hem. Och innan helgen hann jag köpa dessa fina småburkar att ha lite frukt mm i när flickorna ska till skolan. För ett tag sen så skickade jag deras gurkbitar i plastpåsar, Kanske bara jag som bryr mig... men nu är jag nöjd. Ska bara se till att burkarna kommer hem igen, haha!





Jag har alltså varken sytt eller virkat... Men köpt färg till pallarna och pelarbordet. Och jag skulle målat idag men så blev det inte, kanske imorgon?! Haha!

fredag 10 september 2010

Muddskjorta á la Televerket


På det glada 70-talet hette det Televerket och deras bilar var knalligt oranga. Denna färg är jag så himla förtjust i, jag blir så glad av den :-) Så, den fick komplettera det gröna tyget på muddskjortan som Store H ska få.

Nu känner jag att jag kan denna modell ordentligt så det är väl dags att testa något nytt... Det är många gånger som jag tagit fram Ottobre för att rita av ett mönster men blir aldrig färdig, suck.
Idag åker vi till landet, tar med min virkpåse + virkbok och ska försöka nöta in några maskvarianter till.



Och här bjuder jag på en bild på en rörig 'skäms-hörna' på landet... Ni vet en sådan som man egentligen inte vill visa upp. Men nu när den är 'outad' så måste jag ju fixa till den, haha! Kanske blir vi klara denna helg? För jag vet hur och vad jag ska göra, men ni vet... tiden räcker inte till!
Hoppas att vi även hinner måla klart ett bord, slipa två pallar, limma ett annat bord... Många projekt som hägrar, men det kan ju bli så att vi hamnar framför kaminen med ett glas rödvin och bara kopplar av, vem vet?!

torsdag 9 september 2010

En skattkista i kvarteret


Runt hörnan där vi bor ligger en garnbutik. Gammal och fin och ägs av Linnea sen typ 30 år... Det är Linnea som lärde mig att virka på en liten kvällskurs för länge sen, bara hon och jag satt och övade, för virkningen i skolan kommer jag inte alls ihåg, hade jag det?! Men i denna fina affär kan man även finna andra sy-saker. Som detta fina paket med snedslå. Vad kan mer finnas i hennes gömmor? Jag borde egentligen inte öppna det men kommer göra det ändå ikväll för att bli klar med mitt senaste sy-projekt...

måndag 6 september 2010

Skjorta med mudd


Så har jag då äntligen sytt! Och nu känner jag att jag är på väg in i ett sy-race :-) För inte tog det alls lång tid, och nu när Lilla H somnar hyfsat tidigt så hinner man ju även sitta i soffan o varva ner.
Skjortan är samma mönster som jag sytt innan (som jag ritat av från en 'köpe-skjorta), Men på denna satte jag mudd i ärmarna för lite mer höstkänsla och till allt det rosa tog jag ett gult kantband, allt för att få lite mer attityd. Gjorde även knyt i halsen.

Den ska nu packas ner och bli present så får jag se vad mottagaren säger. Min Stora H fick agera modell för att kolla hur den satt... Han tycker om rosa:-)

onsdag 1 september 2010

Elefanter och ugglor, fablernas värld...


Nix, jag har inte hunnit sy, än mindre ta fram min symaskin, bara hunnit flytta den från ett hörn till ett annat när jag städade, haha! Men jag har en tröja som nästan var det första jag sydde. Den kom till på min gamla loppisfyndade (30 riksdaler) symaskin, en Huskvarna från 1961... Så tröjan ska inte synas inuti, ändå är det nästan den jag är mest stolt över. Det (nästan) första hemsydda... :) Både tyg och mönster är Stoff & Stil.

Och då kom jag att tänka på det allra första jag sydde till mina barn, dessa gröna vantar, sydda efter alla konstens regler, med foder och mellantjofräs (nej, kommer inte på vad det heter just nu...). Även här är allt utom yttertyget från S&S. Det gröna tyget är ett gammalt lakan, tyvärr nästan slut nu.
Uggle-ljusslingan är från Tiger, lyser fint i köksfönstret över kaffekokaren. Och denna finfina bil! Jag är helt förälskad, köpte den idag på Tant Grön. Nu ska jag rensa i leksaksbackarna (som mest är högar bredvid) så jag kan rättfärdiga mitt köp, för hemma hos oss råder ingen brist på leksaker... Åh, snart, snart hinner jag ta fram symaskinen.